Ergens rond de jaarwisseling 2019-2020 bereikte ons het nieuws van een virus in China, COVID-19. Blijkbaar een ernstig virus, maar het was ver weg dus we waren nog niet zo ongerust.


Tot het begin maart begon door te dringen dat het virus over heel de wereld verspreid was, dat vele landen al vele doden telden en het toch wel heel snel ging. Half maart ging België dan in lockdown.


We mochten ons huis niet meer uit tenzij om naar de winkel te gaan, te gaan werken , alleen noodzakelijke verplaatsingen. Ter ontspanning konden we nog wel gaan wandelen maar dan in eigen buurt. Geen bezoekjes meer aan de ouders, grootouders, geen bezoekjes aan het rusthuis of gewoon geen vrienden of familie meer die over de vloer kwamen.


Ook voor de leden van DiFoDess veranderde er het één en ander. Onze tweewekelijkse vergaderingen konden niet meer doorgaan, workshops werden afgelast, uitstapjes uitgesteld en het fotosalon verschoven naar later. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en organiseerden ons anders, de vergaderingen werden online gedaan, de fotobesprekingen ook en er werden zelfs workshops online gegeven.


Op vlak van fotograferen zaten onze leden ook niet stil tijdens de lockdown, sommigen waren thuis creatief bezig, experimenteerden met huis- tuin- en keukengerief, andere leden gingen op stap tijdens de lockdown, volledig volgens de regels, natuurlijk, ….. de ene alleen in het bos of in zijn bubbel, de ander in zijn tuin, nog iemand in’t dorp (op 1.5m afstand van iedereen) …..
Iedereen heeft op zijn manier foto’s gemaakt tijdens de coronacrisis en deze foto’s willen we dan ook graag met jullie delen.


Yves en Eric hebben een mooie video gemaakt met al onze foto’s, jullie kunnen een kijkje nemen op http://www.difodess.com.


Veel plezier en STAY SAVE !!!

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.