Het verhaal van het Mysterie Object verteld door Daniella.

Graag wil ik jullie een inkijk geven in de wondere wereld van het mysterie object. Het begon allemaal ergens in december vorig jaar wanneer Maarten zich de vraag stelde: wat gaan we dit jaar als mysterie object aan onze leden geven?

Mysterie object, hoor ik je denken, ja, elk jaar wordt er onder de leden van DiFoDess een mysterie object rondgegeven. Dit object wordt enkel gezien door diegenen die het al gekregen hebben, de anderen wachten geduldig hun beurt af. Bedoeling is om met het mysterie object dan een leuke, mooie, originele foto te maken alhoewel dit ook een beetje afhankelijk is van wat het object is natuurlijk…..

Dus begin januari, op de eerste samenkomst van 2020, werden er 3 papieren zakjes uitgedeeld aan de eerste 3 leden, hmm,…. een klein papieren zakje, van 20 bij 30 cm, opgerold bovenaan en het leek heel licht ? Wat kan dat zijn? De eersten konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en namen al eens een kijkje in het zakje…een glimlach, ogen vol angst, vertwijfeling, ongeloof … dat hebben we allemaal gezien, maar wat zat er nu in het zakje ?

Elke 3 weken werden de zakjes doorgegeven, aan de 3 volgende leden, volgens een beurtrol. 25 januari was het dan eindelijk zover, ik kreeg mijn zakje van Marijke.
Natuurlijk ging ik direct kijken wat erin zat, wat dachten jullie, zo curieus ben ik wel !
Mijn eerste gedacht was : oei, wat moet ik daarmee doen ? Hoe kan ik daar, in Godsnaam, foto’s mee maken ? En dan nog mooie foto’s? Originele foto’s? Pffff, niet simpel.

Plan A: ik zie het direct en heb direct een idee : nope, dat was hem niet !
Plan B : ik ga naar de winkel, koop een identiek object en geef mijn zakje door en dan kan ik daar rustig over nadenken : yep, dat is hem geworden.
Dus ik naar de winkel, gewoon de supermarkt in het dorp, niks speciaals en zoeken naar het object: check, gevonden ! Dan vlug 2 verpakkingen mee naar huis genomen en beginnen nadenken. Ping, er schoot me een idee te binnen, de nodige contacten gelegd, attributen verzameld , yes, ik kon aan de slag gaan….

Spijtig genoeg kwam toen Corona opzetten en moesten we in lockdown. Daar ging mijn lumineus idee ! Maar niet getreurd, plan C bovengehaald en ook plan D eigenlijk. Daar een boel foto’s mee gemaakt en dan uiteindelijk niet kunnen kiezen welke foto ik ging indienen. Ik had er eigenlijk 3 willen indienen maar het mocht er maar ene zijn. Dan moet je keuzes maken !
Zo heeft iedereen een foto of video ingediend, wie dat wou, want het was geen verplicht nummer. Ik denk dat het bestuur ons hiermee wil stimuleren om ook eens buiten de lijntjes te denken en te fotograferen , out of the box en ze zijn er nog in geslaagd ook, bij mij alleszins toch.

Wat nu het mysterie object was, kan je hieronder zien met een overzicht van de werken en ook de bekendmaking van de meest originele foto voor het Mystery Object 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.