Bart Van de Venne

BartSelfie

Ik ben Bart Van de Venne, geboren in 1965.

De eerste fotocamera die ik kocht was ergens mid jaren ‘80 toen ik in Duitsland in het leger was. Het was een Fuji, nadien heb ik nog analoge toestellen gehad zoals Canon eos 600 en 100. Toen de tijd van de digitale fotografie aanbrak heb ik me een Sony gekocht met 1.44 Mb diskettes. Vervolgens passeerde nog een Fuji finepix en een Sony met een vaste lens 18-300 mm de revue. Einde 2015 ben ik overgestapt naar de Fujifilm X-T serie nml. de Fujifilm X-T1, van toen af ben ik me serieus met fotografie gaan bezig houden.
Ten tijde van de analoge fotografie heb ik nog 3 jaar fotografie gevolgd aan de kunst academie in Mol. Einde 2017 is mijn X-T1 gesneuveld en heb ik me een Fujifilm X-E1 aangeschaft als back up toestel en de opvolger van de X-T1 nml. de X-T2.
Ik probeer dagelijks een foto te posten op 500px en regelmatig een uitstap te maken om me bezig te houden met straatfotografie en ook met het fotograferen van auto’s en moto’s.